Tuoreiden sämpylöiden tuoksu on kyllä aika vastustamaton, vai mitä?
Ja vielä kun ne syö niin lämpimänä, että margariini hieman sulaa päälle, niin oih ja voih...
Tänään leivottiin porkkanasämpylöitä, mutta ei porkkanaraasteella. Tavallisesti leivon sämpylät veteen, mutta nyt päätin kokeilla nesteenä porkkanamehua, ja sehän toimi vallan mainiosti! Väriä ja makua tuli juuri sopivasti.
Ja vielä kun ne syö niin lämpimänä, että margariini hieman sulaa päälle, niin oih ja voih...
Tänään leivottiin porkkanasämpylöitä, mutta ei porkkanaraasteella. Tavallisesti leivon sämpylät veteen, mutta nyt päätin kokeilla nesteenä porkkanamehua, ja sehän toimi vallan mainiosti! Väriä ja makua tuli juuri sopivasti.
PORKKANASÄMPYLÄT
5 dl porkkanamehua
1-2 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 ps kuivahiivaa
12-13 dl sämpyläjauhoja
100 g margariiniä
Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen
suola ja sokeri. Lisää taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on
sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini.
Alusta taikina
tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa reilu 30 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat
pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 25 palaan. Leivo palat sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota
liinan alla noin 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.